Tässä muutama kuva jonka olen onnistunut nappaamaan noista kahdesta "kauhukakarasta". Toinen komentaa vuorotellen toista, Pave Manua leikkimään ja Manu, no muuten vaan haukkumisen ilosta. Yhteiselo on alkanut pikkuhiljaa "onnistumaan", muutamaa Paven murahdusta lukuunottamatta. Kaiketi se on kuitenkin ainoa (toivottavasti) millä isompi koira pystyy komentamaan tollasta pientä ipanaa. Tänään ollaan muutamaan otteeseen oltu tuolla isommassa tarhassa juoksentelemassa vapaana. Tai Pave juoksee innoissaan ja kutsuu Manua leikkimään mutta kun riehuminen menee pikkasen yli niin Manu luikkii johonkin vähän syrjään ottamaan aikalisää.

Yhteisen harrastuksenkin ovat pojat jo löytäneet: pienessä vesilätäkössä on mukava kastella varpaita, (jonne normaalisti Pavea ei saa pesemään jalkoja kirveelläkään) sekä maistella sopivan lämmintä sadevettä. Ja molemmat tuntuvat pitävän jäätelön mausta, mansikkatötterön jämät maistui näin helteellä kumpaisellekin. Pientä mustasukkaisuutta on välillä havaittavissa tuossa Iso-veikassa: vietettiin Paven kanssa "laatuaikaa" puutarhakeinussa ja kun Manu "kehtasi" tunkea sinne mukaan niin vähäistä mörinää kuului Paven suusta. Tein siitä heti lopun ja komensin kuuluvasti että EI, noin ei tehdä. Sitä en tiedä eikö tekisi tuollaista muulloinkin mutta parempi antaa sille heti noottia tuollaisesta käytöksestä. Ja Manu on tietenkin kauhean kiinnostunut kaikesta mikä liittyy Paveen ja se tekemisiin. Ja matkimista on jo havaittavissa. Jos Pave pesee kikkeleitä, niin Manu putsaa pienen pippelinsä heti perään. Jos Pavea kutittaa "kirppu" niin myös Manua alkaa joku puremaan. Huvittavaa oli kun Manu uskaltautui haistelemaan Paven takapuolta ja totesi varmaan että haiseepa siellä pahalle, kun heti perään teki tarkastuksen omaan pyllyyn onko sama tuoksu myös siellä. Kyllä ne on aika apinoita matkimaan isompia nuo koiranpennut. Mutta siitähän ne oppivat miten käyttäytyä ja toimia.

Sisällä ei pahemmin ole koirat vielä olleet vapaana yhdessä. On ollut tässä kaikenmaailman lapsenvahtimishommaa, ettei ole viitsinyt niitä laskea riehumaan sisätiloihin. Liukkaat laminaattilattiatkaan eivät ole parhaimmasta päästä koirien rientoihin: ollaan vähän päästä nurin joka kurvissa. Tänä iltana täytyy yrittää kokeilla miten sisällä olo sujuisi. Sitähän ei tiedä jos tuo Pave pitää omana reviirinään koko huushollia niin joutuu Manu muuttamaan tuonne tarhan leikkimökkiin asumaan....Katsotaan miten tässä käy.

Kissa on ottanut Manun omaksi pennukseen. Toi iltapäiväateriaksi valtaisan oravapaistin. Onneksi kuulin kamalan mouruamisen pihalta ja kutsun aterialle. Sain oravan kiikutettua piiloon ennenkuin Manu ehti napata sen. Hullu katti, eikös se tiedä mitä koiranpennut syövät? Ja se on muutenkin kokoajan Manun "kimpussa", etsii joka paikasta koiraa jos ei ole näkyvillä, sitten vasta rauhoittuu kun saapi karvaturrista näköhavainnon...

Pavea olen yrittänyt ottaa huomioon mahdollisemman paljon. Aamulenkillä käytiin kuten yleensä, harjailin sitä tuolla tarhassa päivällä ja muutenkin annan sellaisen vaikutelman että Pave on koira nro 1 ja Manu tulee aina sen jälkeen. En lirkuttele Manulle Paven nähden ettei "mustis" nostaisi päätään...Täytyy kuitenkin muistaa että Pave on ollut "kaiken keskipiste" reilut kaksi vuotta, ja se on tottunut siihen että elämä tuntuu pyörivän sen ympärille. Miten sitä ihan äkkiä voisikaan muuttaa. Sopeutuminen "jokapäiväiseen" koirakaveriin täytyy tehdä vähitellen.

Sitä en ole vielä kokeillut miten tuo Pave pysyisi tuossa pihalla vapaana, nyt kun on tuo Manu seurana. Tulisiko sille jossain vaiheessa "ahaa-elämys" että tästähän voisi hyvinkin lähteä livohkaan. No varmaan tuleekin! Täytyy vaan katsoa ettei se vie Manua mennessään, oppii poika vielä pahoille tavoille heti pienenä. Mitään pahempaa tuhoamisvimmaa ei pojalla ole vielä ilmennyt, mitä nyt sukkia pitää jalasta vetää (samaa teki Pavekin), kenkien paikkaa vaihdetaan rapuilla ja varpaita maistella pikkasen. Kiltisti on Manu käyttäytynyt ja todellakin tuo koti-ikävä ei ole vaivannut. Nukkumapaikka yöllä on prikulleen sama kuin Pavellakin pienenä: sängyn alla on hyvä koisia....

Tässäpä teille seuraavanlainen kuvakavalkaadi: Pääosissa Pave ja Manu!

Missäs se mun jalkapallojoukkueen uusi vahvistus viipyy? Ei tässä koko päivää ole aika odottaa....

1248355150_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täällähän se vaan makailee! Eikö me pelatakkaan tänään?1248355118_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 1248367034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mikäs meidän taktiikka onkaan? Hyökkäävä vai puolustava? Vai vaihdetaanko lajia? Jos lähdetään harrastamaan vesiurheilua.

Kato ettet uppoa kun sulla on noin matalat jalat!1248354960_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toi urheileminen väsyttää, nyt otetaan pienet tirsat ja sitten jatketaan...(Ps.löydätkö Manun?)

1248355098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e