Tänään lähdimme Paven kanssa aamulenkille tarkoituksena samalla tutkailla tilannetta joella. Vesi on tällähetkellä todella ylhäällä ja osa alavista pelloista on jo veden alla. Isäukko sanoi että kun 20 cm vielä vesi nousee on joki yhtäkorkealla kun yli 30 vuotta sitten jolloin oli tosi pahat tulvat. Jotenkin pelottavan näköinen näin talvella tuo Kymijoki kun se virtaa paikkapaikoin tosi kovasti. Olen aina ollut "vesipelkoinen" johtuen varmasti siitä että olen pudonnut pienenä tyttönä jäihin parikertaa. Onneksi ei ole koskaan pahemmin käynyt vaan olen päässyt omin avuin pois.

Kuvia en saanut otettua noista virtapaikoista kun kamerasta loppui sopivasti akku (aina sama juttu) mutta muutamia kuvia sain räpsittyä, osan myös kännykällä. Pave sai jonkun hepulikohtauksen rannalla ja juoksenteli edestakaisin, hyvä ettei kaatanut minua veteen kameroineni. Ihme tyyppi!

Tässä pitäisi olla tie josta pääsee naapurin mökille ja meidän pelloille....

Pavekin ihmettelee mihin on tie hävinnyt. Löytyisiköhän täältä edes pari kalaa kissoille kotiin vietäväksi...

Mitä ihmettä! Tässähän oli ennen pelto eikä järvi! Vaikka on jo joulukuu uiskenteli useampi joutsen "pellolla". Eikös ne ymmärrä lähteä jo kohti etelää...