Tänään oli kolmipäiväisen koirakurssin ekat tunnit eli kolme tuntia istumista tosi kylmässä salissa kuuntelemassa Kirsi Liikasen luentoa. Oli ihan mukavaa ja leppoisa meininki. Kurssin aihe on "Murrosikäisen koiran kasvatus ja koulutus", joten osa tiedoista voi olla jo myöhäistä koskien Paven kasvatusta mutta "murrosikä" tai mikä lie uhmaikä tuntuu välillä ilmestyvän Paven elämässä ihan yllättäen, joten neuvoja ollaan hakemassa.

Kurssilla oli yksi toinenkin leonberginomistaja; puolivuotiaan nartun käytös aiheutti huolia. Puheille en kyseisen henkilön kanssa vielä päässyt joten en tiedä minkä kennelin ja mistä pentueesta on koira lähtösin. No jos vaikka huomenna.

Meidän piti esitellä itsemme ja lähinnä koiramme ja mitkä asiat meitä askarruttaa koskien koiran kasvatusta ja koulutusta. Minä mainitsin Paven ongelmiksi sen remmikäyttäytymisen eli joitain koiria kohtaan räyhäämisen sekä karkailun mitä se välillä harrastaa kun saa siihen (harvoin) tilaisuuden. Katsotaan mitä neuvoja näihin asioihin kurssilta saa. Oikeastaan olenhan minä itseopiskellut näitä asioita mutta tuo käytännön toteutus on tosi surkeaa. Kaikki nämä "ongelmathan" johtuvat minusta ja minun käyttäytymisestä lenkillä. Joten täytyy nyt luvata koko kansan edessä opiskella hartaasti sekä myös harjoittaa näitä oppeja.

Eikä nämä Paven jutut ole sieltä pahimmasta päästä kun kuunteli ihmisten tarinoita, joten meillä on asiat aika hyvin verrattuna moneen muuhun. Mutta huomenna jatketaan ja toivottavasti opitaankin jotain. Täytyy vain laittaa toppahousut jalkaan, villapaitaa ylle ja pipo päähän, ei sitä hypotermiassa mitään ymmärrä.....Cold Person